Kategorier
Ett djefla lif

Tänk om i september

Tänk om gräset var levande mattor av genomskinliga maskar som vädrade med små gröna nosar mot den regniga septemberhimlen. Tänk om maskarna hade små skära tungor som kittlade fotsulorna på den som tog en genväg mellan vändplatsen och brevlådan.

Tänk om.

Tänk om asfalten var hård knäck med mycket nötter i som man kunde bryta loss på väg hem från bussen. Och var man inte stark nog i nyporna för att greppa ett stycke så gick det bra att lägga sig ner och slicka trottoaren.

Tänk om.

Tänk om molnen var maneter med osynliga trådar som släpade mot marken som styrlinorna på Andrées vätgasballong och tänk om var och en som nuddades av en sådan tråd blev pigg och alert, som av en kopp kaffe. Den som trasslat in sig i trådarna skulle vara alldeles fnissig, ha pupiller som nålstick och prata mycket, mycket fortare än vad han hinner tänka

Tänk om.

3 svar på ”Tänk om i september”

”Tänk om molnen var maneter med osynliga trådar som släpade mot marken som styrlinorna på Andrées vätgasballong och tänk om var och en som nuddades av en sådan tråd blev pigg och alert, som av en kopp kaffe”
Ja, men nå´t är det. Jag minns när det begav sig hur bara av promenaden från köksdörren till bilen den klara höstluften fick all morgontrötthet att försvinna!
Nu när man är pensionär får man gå ut med soppåsen för att kvickna till…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *