Kategorier
Ett djefla lif Idrott

I skog med snö en vanlig onsdagskväll

Om jag säger att jag tycker att löpning i snö på natten är bland det behagligaste jag vet så tycker ni förmodligen att jag inte är riktigt klok. Men jag vidhåller, förutsatt att vissa förutsättningar är uppfyllda:

  • det är frivilligt
  • skogen är fin
  • jag är i relativt god form och orkar lyfta benen utan att få mjölksyra ända upp i diafragman
  • jag är klädd efter väderförutsättningarna
  • jag har bra lampa och bra skor.

Att till exempel springa genom en kolmörk granplantering i en halvmeter blötsnö jagad av ryska maffians hundar iklädd kalsingar och handklovar tycker jag alltså inte är behagligt.

Min kompis skogen har många vackra ansikten, och ett av de skönaste är två decimeter nysnö som stöd- och ljuddämpar hela miljön – lite som att hoppa i en stor dubbelsäng i ett tyst och ombonat hus. Borrar man sig fram som en liten flämtande mullvad i en trygg ljustunnel blir upplevelsen ännu bättre.

Här kommer en liten instruktion:

7 svar på ”I skog med snö en vanlig onsdagskväll”

Jag ska göra en likadan på min basketträning!

– Först springer man fram till en boll! Sedan kastar man den i marken och ser till att den inte studsar upp på näsan! Sedan kastar man bollen till någon annan som verkar vilja ha den! Sedan trillar man lite när man springer in i någon som inte skulle stå där den stod. Sedan letar man efter bollen igen. För det är den det hela går ut på. Eh.

Låter väl jätteintressant?

Jag har släpat alla mina fem barn till kurser i orientering – inte för att de ska leva orienterarliv och jaga rankingpoäng utan för att de ska lära sig se skogen som en vän – i ljus och i mörker, i sommarsolsken och i vintersnö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *