Kategorier
En clowns åsikter

Film är inte bäst på bio

Det är så trevligt att drabbas av den typen av insikter som bär med sig löften om en enklare, trivsammare och framför allt billigare framtid. Som att man t.ex. egentligen inte är ett dugg intresserad av dagens svenska teater (bort, bort med det dåliga samvetet för att man aldrig tar sig tid) eller av att läsa Elfriede Jelineks böcker (bort, bort med det dåliga samvetet för att man aldrig tar sig tid).

Häromdagen gick jag på bio för att se en våldsam film om hur den fasansfulla döden alltid kommer att söka upp oss och segra, oavsett hur mycket vi än krumbuktar oss, kämpar vidare och uthärdar smärtan av livets törnar och slag.

Det var

  • trångt
  • snackigt
  • bökigt
  • dyrt.

Dessutom var han som satt framför otrevlig och stingslig och hon som satt bakom en ”oooohh!”-are och ”uschvahemskt!”-are vilket medförde att jag studsade in och ut ur fiktionen som en numminensk gummiboll.

Nej, minsann. Film ska man se på en MacBook som ligger varm och snäll på ens mage. Och hörlurar ska man ha, som avskärmar en från världens ävlan, storm och strid. Du och jag, filmen!

6 svar på ”Film är inte bäst på bio”

Vilken tur att jag precis införskaffat en Macbook.
Hörlurar på och filmen igång!

Det är väl inte ”ooh” och ”uschvahemskt”-arna som är de störigaste elementen på bio, utan det är väl de som sitter och pladdrar och skvallrar med sina väninnor mest hela tiden. Man undrar varför de är där egentligen. De hade sparat en slant om de avverkade veckans skvaller över en Latte istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *