Kategorier
En clowns åsikter

I uppförsbackar krymper avståndet …

… och i nedförsbackar ökar det. Men TIDSdifferensen är densamma! Det vet varenda sportjournalist, men ändå sitter de där i teve och säger att "han har börjat ta in lite" trots att det bara ser ut så.

Jag tänkte på det där under valvakan när den ”andra prognosen” kom och det började krylla som i rödmyrebon på vänsterns valvakor. I studion började de prata om hur märkligt det var att den första prognosen (vallokalsundersökningen) hade slagit så fel och att man minsann aldrig kunde veta på förhand.

Men snälla människor! För den som läste innantill i tabellerna på Valmyndighetens sajt så var det uppenbart att den blåa stapeln skulle växa fortare än den röda under andra halvan av sammanräkningen. Det räckte med att titta på de extrema siffrorna  i Stockholms län och Stockholms kommun (36 resp. 18 % för m resp. s!) och räkna efter hur stor andel av de oräknade valdistrikten som befann sig där.

”Ujujuj, det här är ovisst!” tjoade alla och babblade på, blablabla, och rätt som det var upptäckte de att ”Nämen, nu har ju, öh, de blåa … oj!”

Ganska tramsigt, var det.

Ett svar på ”I uppförsbackar krymper avståndet …”

Glöm inte den psykologiska effekten av att vara närmare rent avståndsmässigt… det är mycket lättare att knapra in avståndet i uppförsbacke eftersom det ’känns’ närmare… i nerförsbacke ser avståndet så långt ut så att det redan verkar kört…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *