Kategorier
Okategoriserade

It’s a bird, it’s a plane, it’s …

Gulröd lyser himlen i norr. Solen hukar sig bakom granholmarna, ivrig att få kasta sina första strålar över fälten där älvorna tar sina första danssteg. Men än dröjer det några timmar.

En liten sparv fladdrar över mig. Hastigt och spikrakt, sedan en tvär vändning och lika bråttom i en annan riktning. Outtröttliga är de små vingarna.

Bara det att – det är ingen sparv! Det är en fladdermus.

Säger du att du aldrig sett fladdermössen jaga så ljuger du förmodligen både för mig och för dig själv. Stannar du på din sena kvällspromenad och ser mot himlen är chansen
stor att du får syn på en – om du bor där de trivs, det vill säga. Dröj en stund i sommarnatten, stirra stint på himlen och rätt vad det är så är de där – snabba som svalorna, men med fladdriga, ryckiga vingslag.

3 svar på ”It’s a bird, it’s a plane, it’s …”

Jag reste till Kina på en mission och blev uppringd av min vaktfirma (jag har larm i huset). Någon hade varit inne…men gått och låst efter sig. Ingen åverkan. Detta upprepades flera dagar och jag tyckte det var obehagligt med någon som gick in i mitt hus sådär. Efter ca en vecka kom vaktfirman med sinn rapport. En fladdermus hade kommit in i huset och den flög runt om natten , men när vakterna kom höll den sig gömd.
Jag har ofta de stora dörrarna öppna mot terrassen så någon kväll måste den ha flugit in.

Fördelen med fladdermössen är att de flyger så nära en att man får en ny frisyr — det kan svalorna göra.

Ojoj och god morgon! Förra kommentaren blev ju heltokig!
Fördelen med fladdermössen är att de INTE flyger så nära en att man får en ny frisyr… var det jag avsåg att skriva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *