Kategorier
Ett djefla lif

Nyfiken på Staffan Hallerstam

”Den lille killen i Kullamannen”, ”Tiiio spänn, tiiio spänn!”, ”Staffan i Kråkguldet” – varenda svensk sextiotalist skulle känna igen ett barndomsfoto av Staffan Hallerstam men ingen skulle kunna säga hans namn eller berätta om vart han tog vägen som skådespelare.

Filminstitutets databas ger en bra översikt av karriären. Notera att Modiga mindre män inte finns med här. Hur ligger det till med den saken egentligen – var han med eller inte?

Teaterhögskolans webbplats kan vi konstatera att han gick ut 1981 tillsammans med bl.a. Peter Stormare, Jessica Zandén, Maria Johansson (Tjorven) och Sissela Kyle.

Dubbningshemsidan kan man efter lite bläddrande konstatera att han har lånat sin röst till bl.a. Stampe i Bambi, Knattarna i Duck Tales och flera olika roller i Sailor Moon.

Numera har han bytt karriär och jobbar som läkare. Gott så.

8 svar på ”Nyfiken på Staffan Hallerstam”

wow – det här artar sig ju till en specialblogg kring hallerstam!!! någon publicerade ju – var det inte Lotten – en filmsajt där Modiga Mindre fanns med – regi Leif Krantz som Jonas – Blind Höna – så rikigt påpekade…
Men han är alltså läkare och bor i Vällingby???
Dags för en uppvaktning!

Hej glömmer ALDRIG Kullamannen!!
vilken serie, ungdomens ljuva tid, och så var jeg totalt ner kär i Maria Lundberg, hon som spelade Marianne i serien, nån som vet vart hon tagit vägen?

Tyvärr måste jag nog göra en del av Er besvikna. Det är många som tror att Staffan Hallerstam var med i TV-serien Modiga Mindre Män, men så är inte fallet, utan där var det istället en annan blond yngling med självfall på håret (lockigt), som heter Gunnar Ahlström. Jag medger att det finns många likheter mellan dessa båda, men Gunnar Ahlström är ett par år äldre än Staffan Hallerstam.

Hej! kullamannen är den bästa serie som nånsin gjorts! Sett den minst fem hundra gånger. Jag har pratat med maria lindberg och det stämmer att hon har jobbat som fotomodell i Paris och NYC. Hon har bott utomlands i många år och är bosatt i sthlm sen tre år tillbaka. Nu jobbar hon som fotograf för GANT.
Har även pratat med Håkan Waldebrandt. Han har jobbat som inspelningsledare åt lasse åberg på sällskapsresorna, drömkåken och yrrol. För två år sedan jobbade han med helena bergströms ”se upp för dårarna”. Han har även seglat jorden runt och att vart kapten på Waxholmsbolaget. / Hälsningar Ida

Tusen tack för utförligt svar! Det är precis som Petra skrev: det här artar sig ju till en specialblogg of all things Hallerstam!
För övrigt kommer jag alltid förknippa snötyngda Svealandsskogar med Krågguldet. Gamla gruvhål, övergivna byggnader … det finns något i skogen som lyssnar. Inte ondsint, men uråldrigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *