Kategorier
Poesi & cetera Trams

Belisaurus Super Rex

Den förfärligaste skräcködla som någonsin släpat sin fjälliga buk mot denna världs damm och smuts är Belisaurus Super Rex vilken var tsar Justinianskijs handgångne man då Nikeupproret skulle slås ner i Konstantintinopel. På Hipsterdromen körde han in med tsarens bepansrade Opel och rusade med postromerskt dödsförakt mot den upphetsade folkmassan som lät Nike-skorna regna över honom och med postromersk brutalitet svingade han sitt postromerska gladius och skilde sålunda 30 000 vrålande huvuden från 30 000 sparkande och fäktande kroppar.

Tsar Justinianskij bevittnade detta från sin takvåning och befann det vara gott. Därför beordrades Belisarius Super Rex dra på härnadståg mot vandaler, sandaler, östgoter, västgoter, norrgoter, södergoter, mittgoter och restgoter. För den postromerske skräcködlan Belisarius Super Rex från Kontstantintinopel darrade dessa postgermanska vildar och alla sträckte de vapen i ökensanden i fåfängt hopp om att slippa flängas och halas och gröpas. Men Belisarius Super Rex visade icke nåd mot dem som icke förut visat nåd mot dem dem skyldiga voro. Så kristen han var!

Gelimer släpades till Kontstantintinopel. Vitiges släpades till Kontstantintinopel. Gruskrlirsrik, Srkasraenfasson och Skraerkalramer släpades till Kontstantintinopel. Karin Söder och Herbert Tingsten släpades till Kontstantintinopel.

Tsar Justinianskij bevittnade detta under stigande upprördhet och lät ställa upp den postromerske skräcködlan Belisarius Super Rex för offentlig postromersk degradering med tillhörande förödmjukelse på Järntorget i Kontstantintinopel. Här blev han av med ordnar, knappar, tränsar, sabel och mössmärke. Men när tsar Justinianskijs kom till epåletterna ropade den postromerske skräcködlan Belisarius Super Rex i sin förtvivlan:
– Åh nej, inte  epåletterna!

Sedan lät den grymme Tsar Justinianski blända sin trogne strategos och utnämna honom till Usel Tiggare av Lägsta Graden. Den forne postromerske skräcködlan fick därefter gå och tigga sitt levebröd med orden:
– Giv en slant åt den postromerske skräcködlan Belisarius Super Rex!

Men Tsar Justinianskij, som var gift med gåstämjerskan Theodora, sov inte gott en enda natt resten av sitt liv.

4 svar på ”Belisaurus Super Rex”

Man kan ju inte låta bli att undra om Tsar Justinianskijs dåliga sömn hade något med gåstämjerskan att göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *