Kategorier
Poesi & cetera

Om man skulle …

Om man skulle ge ut en bok. En liten bok, men viktig bok. En bok som läses i soffor och sängar, bussar och tunnelbanor, klassrum och läsesalar, skrubbar och garderober, grottor och hyddor. I ficklampans sken i en sovsäck medan snöstormen yr på andra sidan tältduken. I knät, under bordsskivan medan läraren mal på.

Om man skulle skriva en sång. En enkel sång, men viktig sång. En sång som gnolas i väntrum och i parker, under slit och släp, och när man väntar på grönt. En sång som ylas från snöklädda toppar, över stekheta ökenslätter, som bubblas ut av pärldykarna.

Om man skulle bygga ett hus. Ett präktigt hus med många rum, fullt av värme och lugn, trygghet och fröjd. Ett hus som knakar i höstens stormar och knäpper i vinterkylan, som andas med vårens lungor, där sommarens vindar leker i gardinerna.

Om man skulle säga sin mening. En genomtänkt mening, full av visdom och insikt, ansvar och hopp. En mening som skulle tryckas för förstasidorna, spridas per mejl och klottras på dassväggarna.

Om man skulle … om man skulle … om man skulle ta sig en lur.

4 svar på ”Om man skulle …”

Ja tänk om man det skulle!
Jag drömmer ju mina litterära genialiteter och sen vaknar jag och har glömt. I all enkelhet frustrerande. Sen går jag tillbaka till gamla projekt och försöker frisera om dem som Askungens klänning ungefär men jag har ju inga möss eller välkoordinerade fåglar.

Låt se … Ett hus har jag faktiskt byggt, ett där tre av årstidernas inverkan är uppfyllda. Men där finns inga gardiner, så sommaren går bort. Och det är inget hus utan en bod. Men jag har byggt det själv, av lösvirke. Det borde kvalificera mig för en god natts sömn, men den tar jag när småbarnsåren är förbi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *