Kategorier
Tankar från tvättstugan

När det går fel …

… i livet kan det bero på tre olika saker:

1. Jag gör ett misstag.
2. Olyckan drabbar mig slumpmässigt på grund av att naturlagarna, statistiken, samhällsprocessen verkar i en för mig ogynnsamm riktning.
3. En illvillig person ställer till det för mig.

Ofta talas det om att man inte ska blanda ihop 1 och 2, dvs. skylla på otur när man i själva verket har klantat sig. Men jag skulle vilja peka ut att världen nog skulle vara en bättre plats om färre människor hänvisade till 3 när det är 2 som är den verkliga orsaken.

(Låt mig tillägga att ingenting speciellt har gått åt pipan i
mitt liv – jag har bara tillåtit mig att tvättstugefilosofera utan
tillgång till min egen tvättstuga.)

10 svar på ”När det går fel …”

Det var en förfärligt okynnig, gaggig och vimsig bloggartikel det här. Så blir det när man försöker hinna med mellan tandborstningen och väskpackning.
Det jag tycker är allra skojigast är att mina två redaktörer anmärker på mina kkkonnsonsnsanttiska klanterier men inte på att jag skrivit ”gynnsam” istället för ”ogynnsam”. Det har ju viss betydelse för begripligheten.
Nå, det är inte mitt fel och slumpen och omständigheterna kan det inte vara så det måste vara världskapitalismen, kommunalpolitikerna eller de där pizzabagarna som lägger kemikalier i pizzan för att man ska bli törstig och köpa mer öl av dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *