Kategorier
Ett djefla lif

SJ-resa med tre barn

Eskilstuna– Katrineholm

Matsäcken länsas under resans andra halvtimme. Nu är det bara elva halvtimmar kvar.

Katrineholm–Norrköping–Mjölby

Frid och fröjd.

Mjölby–Nässjö

Jag och fyraåringen går till restaurangvagnen för att köpa en pysselbok. Sjuåringen, som springer efter, drabbas av plötslig åksjuka och kräks i mittgången, precis utanför tågvärdens kupé. Liggande på alla fyra torkar jag upp spyan med blöta servetter (hämtade från restaurangvagnen) medan tågvärden – som sett alltsammans – löser korsord.

Jo, du läste rätt. En meter ifrån mig satt han. Och det var korsordlösning han höll på med.

Efter att ha torkat upp kladdet går jag och sjuåringen – som nu mår bättre – och letar efter en toa där vi kan tvätta oss med tvål. Ingen tvål eller vatten på första toan, ingen tvål på andra toan, ingen … nu händer något vid vår plats långt, långt därborta i gången. Jag skyndar dit och möts av en vänlig kvinna som berättar att min nioåring har kräkts.

Jo, det stämmer. Han har kräk över hela sig, från bröstet till knäna. Skinkmacka och apelsindricka är det. Hans ansikte är sjösjukeblekt, men han försöker hålla sig samlad.

Jag strippar nioåringen i det lilla utrymmet vid vagndörrarna. Att hitta rena kläder i packningen är inte svårt, och de kräkiga kläderna – som inkluderar sjuåringens jacka som användes som kudde – proppar jag ner i en plastkasse.

När vi går tillbaks till vår plats tänker jag tanken ”Fattas bara att fyraåringen råkar ut för något”. Han förekommer mig genom att  högt och ljudligt berätta att han kissat på sig …

Nässjö–Lund–Helsingborg

Frid och fröjd.

Sammanfattning

  • Tågpersonal som såg alltsammans eller delar av skeendet: 3
  • Tågpersonal som lyfte ett finger för att hjälpa mig: 0
  • Medpassagerare som sträckte över servetter eller uttryckte sitt beklagande:  4
  • Medpassagerare som var villiga att sträcka sig längre än så: 0
  • Servetter (den tjockare typen) plockade från restaurangvagnens serveringsdisk: 40
  • Sprungna rundor mellan restaurangvagnens sköljho (vid mikrovågsugnarna) till två kräkplatser och en kissplats: 22
  • Tappra, underbara barn: 3

5 svar på ”SJ-resa med tre barn”

Men sa du inte åt den där jämrans tågpersonalen att hjälpa till? Man måste hjälpa trögfattade människor på traven, vet du. (Är inte treåringen en fyraåring förresten? Har alldeles för mig att det var foton från nåt kalas på Lottens blogg, men ni har ju en sån massa kalas i er familj, så vad vet jag egentligen.)

Översättarhelena: Sigge har mycket riktigt fyllt fyra år, inklusive en skottdag.
När det gäller tågpersonalen så var jag så förbaskad på dem att jag inte ville ha deras hjälp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *