Kategorier
Ett djefla lif

File permission hell

Det händer ibland att Mac OS-datorer krånglar. Det är inte ofta, men det händer. Och när man som jag har installerat och suddat, installerat och suddat alla möjliga typer av suspekta program under ett par månader så kan hiskliga saker hända djupt nere i hårdvarans fuktdrypande källarvalv.

Något har kommit till liv där nere. Och det har satt sig i rörelse … en tung, slemmig kropp häver sig upp på hårddisken och orsakar oro bland filerna på hårddisken – ett rovdjur bland de små värnlösa fluffkaninerna och trasselfåren. Processorn jobbar, fläkten susar, muspekaren hoppar.

Och vad händer då? Jo, när jag försöker finna en fristad i min dator så befinner jag mig plötsligt i file permission hell. Vart jag mig än vänder så får jag beskedet ”You are not authorized to open that file”.

Aaaaaaaarrrrrrrgggggghhhhh! Ge mig en pickadolla med granatkastare så att jag kan skjuta mig genom filsystemets låsta dörrar! Blam, blam, blammeliblam!

(Det finns faktiskt en sån pickadolla. Det kallas att logga in som rotanvändare. Problemet är detsamma som med riktiga pickadollor – de oönskade sidoeffekterna. Risken är väldigt stor att oskyldiga filer blir lemlästade under problemlösningen.)

2 svar på ”File permission hell”

Just hemkommen från fridfulla Småland – UTAN internetuppkoppling, möts jag av denna upprivande historia!
HUR gick det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *