Kategorier
Tankar från tvättstugan

44 halv- och oskrivna blogginlägg

44. Fyr-tio-fyra. Förtifyra. Så många påbörjade blogginlägg hittade jag när jag grävde i inälvorna på mitt publiceringsverktyg (WordPress).

Sån är jag – målmedveten och snabbtänkt när jag börjar. Obeslutsam och trög när jag avslutar. Därför avundas jag till exempel Rembrandt och hans kolleger som hade målar-assistenter. Tänk bara att få skissa upp Nattvakten eller Batavernas trohetsed och måla på så länge det är kul. Sen, när man når punkten ”åsågörmanså, åsågörmanså, åsåärdetklart!” och bara tråk och förutsägbart är kvar så låter man assistenterna ta över. Nästa tavla!

Som att lägga de roliga bitarna i ett pussel – människor, djur, blommor – och överlåta himmel och hav till någon med tålamod.

12 svar på ”44 halv- och oskrivna blogginlägg”

Den här bloggposten känns lite som en pendang till din djefla hustrus, där det ävenledes ur gömmorna hade grävts fram ett antal saker i en viss kategori. Hennes var inte längre värda 1 323 kronor. Vad är dina inte längre värda (förutom din vidare uppmärksamhet)?

Intressant idé du lanserar annars. Kan bli en ny yrkeskår: tröttnar man på att vara golvläggare kan man gå en kurs i kreativt tålamod och bli himmel- och havläggare.

I can’t believe I’m having a conversation with my blog spam! What do you want from me? Should I buy Viagra, marry a hot Ukrainian girl or let you use my bank account to transfer money from some guy in Iraq?

”Som att lägga de roliga bitarna i ett pussel – människor, djur, blommor – och överlåta himmel och hav till någon med tålamod.”
Det märks att du inte är en RIKTIG pusselläggare – det är ju himmel och hav, fr.a. lövverk mm som är den VERKLIGA utmaningen!

Haha, jag erkänner villigt att jag inte är nån riktig pusselläggare! Men jag la en himla massa pussel som barn — av den enklare sorten.

Batavernas sammansvärjning från 1661. Tror Du att han hade assistenter eller elever då? Han var på nedgång. Tiden hade gått förbi honom. Det var andra ideal som gällde. Han var barskrapad.
Nattvakten, då var han på topp.
Jag har alltid föreställt mig att han målade allt själv men det är säkert fel. Rubens och italienarna hade ju all assistenter eller elever.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *