≡ Menu

Om himlar, från en som befinner sig under dem

Vid den tiden utfärdade kejsar Augustus en förordning om att hela världen skulle hejdas, räknas och göra upp räkenskaperna med det som varit. Det var den största självrannsakningen, och den hölls när Quirinius var ståthållare i Syrien. Alla gick då för att rannsaka sig, var och en till sig.

Vi såg då att ljuset var gott, och vi skilde ljuset från mörkret. Vi kallade ljuset anständighet, och mörkret kallade vi tarvlighet, fåfänglighet och egenkärlek . Det blev kväll och det blev morgon. Det var den första dagen, vilken följdes av den andra. Livets dagar följde sedan i hastig följd.

Men sedan gol tuppen för andra gången. Då kom vi ihåg detta som vi hade befarat: ”Innan tuppen har galt två gånger skall vi tre gånger ha förnekat oss själva.” Och vi brast i gråt.

{ 3 comments… add one }
Warning: get_comment(): Argument #1 ($comment) must be passed by reference, value given in /customers/5/9/6/endjeflaman.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 484 Warning: get_comment(): Argument #1 ($comment) must be passed by reference, value given in /customers/5/9/6/endjeflaman.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 484 Warning: get_comment(): Argument #1 ($comment) must be passed by reference, value given in /customers/5/9/6/endjeflaman.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 484
 • Lotten Bergman 9 september, 2012, 09:34

  Nämen är poet-Olle i farten igen!

  (Jag tjatar som en gammal kärring på att han ska poeta meeeer.)

 • Olle Bergman 10 september, 2012, 08:38

  Det kommer mer dysterheter – jag är i fin du siècle-mode!

 • den blyga 11 september, 2012, 08:12

  När jag blir så där, bakar jag en äpplekaka!

Leave a Comment