≡ Menu

Jag och Instagram

Genom Instagram har jag skaffat mig ett verktyg för att skildra den sörmländska naturen jag vistas i och de urbana miljöer jag besöker. Jag – som är skissernas skapare och har en så överdriven respekt för perfektionen – älskar ”shoot-from-the-hip”-principen som Instagram bygger på. Man ser, man placerar sig, man knäpper med sin mobil, man väljer det filter som accentuerar det man vill uttrycka och så FERTIG! Ingen tid att tveka, ingen tid att skruva på rätt femtusenkronorsobjektiv, ingen tid att ställa in bländare och göra avvägningen mellan avstånd och zoominställning.

Det är lite som luthersk teologi: Nåden styr du inte över själv – den får du om förutsättningarna och ögonblicket är rätt.

Här kan den som inte har Instagram i mobilen se mitt galleri: instagrid.me/generalblom.

{ 4 comments… add one }
 • den blyga 2 oktober, 2012, 02:49

  NU
  har jag tittat på dina Instagram.
  Jag fotar ju mest med min Panasonic DMC-TZ20
  Hur får jag Instagram i min MacBook?

 • Minerva 4 oktober, 2012, 09:04

  Vilka vackra bilder!

 • Olle Bergman 4 oktober, 2012, 09:19

  Den Blyga: Instagram är en smartphone-tillämpning – det hör så att säga till low tech-konceptet. Laddas ner från AppStore i mobilen!

  Minerva: Tack!

 • den blyga 15 oktober, 2012, 01:32

  HURRA!
  Sajten har varit nere – men nu är den ju här igen!

Leave a Comment