Kategorier
Ett djefla lif

Äpple istället för älskog

Plötsligt, utan någon anledning alls, kommer jag att tänka på damen med äpplet.

Hon var barnmorska, tror jag, och hade bjudits in till Kullaskolan för att tala sex och samliv med åttondeklassarna. Innan turen hade kommit till vår klass gick ryktet i skåphallar och kapprum: det talades om äpplen.

Äpple vadå?
Före eller efter?
Nej.
Istället för.
Öh?

Jag trodde inte på det först, men när vi till slut var de utvalda lyssnarna så sa hon faktiskt så. Hon vände sig till oss killar och sa att när vi fått upp flickan på vårt rum så skulle vi inte försöka ligga med henne.

Istället skulle vi ge henne ett äpple.

Det finns mycket att fundera över där. Skulle man äta äpplet tillsammans? Var det viktigt om äpplet var rött eller grönt? Varför inte sätta det lilla klistermärket ”Product of New Zealand” på näsan – det muntrar alltid upp!

Var det meningen att vi skulle spela upp någon slags biblisk anti-tablå där anti-Adam ger äpplet till anti-Eva varpå blygsel och fruktan övergår i pånyttfödd oskuld; vi kastar av oss fikonlöven och vinkar till Gud?

Sen kommer jag ihåg att denna luttrade barnmorska sade något som till och med gjorde en åttondeklassare i det frigjorda sjuttiotalet generad:

– Är det bara en orgasm man vill ha kan man lika gärna masturbera.

Men kära barnmorska, inte visste vi vad vi ville ha. Bara att vi ville ha det så mycket att det sved i bröstet.

Ett svar på ”Äpple istället för älskog”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *